Utorkom besplatna dostava za Novi Sad.

O tegovima

Specifikacija

  • Sastav: Poliester PVC, Željezo1.0L farke
  • Boja: crna
  • S veličina 4 komore, L i P veličine 5 komora.
  • Komore su punjene sitnim željezom.
  • Alka i čičak traka za pričvršćivanje.
  • Veličina P ima čičak traku za otvaranje komora.

Proizvodimo ih u različitim težinama i veličinama:0.5 kg S/L1.0 kg S/L1.5 kg L1.5 kg P2.0 kg3.0 kg P

Oznake S/L označavaju veličinu, S veličina se koristi za ruke, dok se L veličina koristi za noge. Razlika je u obimu (dužina tega), odnosno broju komora.

Tegovi za noge i ruke veličine S imaju 4 komore, dok tegovi za noge i ruke veličine L imaju 5 komora. Oznaka P označava mogucnost promene težine, odnosno moguće je vaditi vrećice iz komora i na taj način se dobija manja težina od navedene. Na taj način se postiže da teg za noge od 3 kg (3.0 kg P) ima težinu od 2.4 kg kada se izvadi jedna vrećica, a težinu od 1.8 kg kada se izvade dve vrećice.

Nosi ih dok šetas, trčis, vezbaš…

Tegovi za noge i ruke imaju prednost u odnosu na ostale sprave i rekvizite zato što sa njima ne morate da vežbate, dovoljno je da ih nosite uz svakodnevne aktivnosti.

Tegovi za noge i ruke se koriste u post traumatoloskom – ortopedskom oporavku. Koriste ih sportisti i rekreativci.

Tegovi za noge su jedan od najčešćih rekvizita koji se koriste za vežbanje. Fiksiraju se iznad članka, oko donje potkolenice i ahilove tetive. Obzirom na svoju snagu, potrebna je mala težina da bi se telo opteretilo.

Obzirom da se stavljaju na mnogo manji prečnik na nozi nego sto je butina nema mnogo prostora za velike težine. Prednost ovih tegova je ta što se ne stavljaju na deo tela koji je mišićav ili sadrži debelo meso tako da se mogu dodatno zategnuti kako ne bi spadali.

Tegovi za noge su korisni za dodavanje dodatne težine kod osnovnih vežbi snage kao sto su zgibovi. Imaju naročit efekat kada se rade odredjeni pokreti sa nogom koja je opterećena. Takodje su jako korisni kod borilačkih sportova jer dodaju dodatnu težinu kod udaraca nogom i kada je noga obešena u vazduhu. Ovi tegovi imaju svoju upotrebu u plivanju jer dodaju odredjen otpor prilikom vežbi u bazenu.

Call Now Button