Šoteks

Šoteks je specifična vrsta materijala koji ima mnogo namena, a poseban je po načinu izrade i svojim karakteristikama. Šoteks je čvrst, jak i gumiran materijal, izradjena od čisto intetičkih sirovina, sa licem materijala u sitnoj, zrnasto – tačkastoj strukturi sa mikroskopskim dlačicama, dok je unutrašnja strana materijala presvučena gumiranim slojem, glatka je i istog tona kao i lice tkanine, pa se moze koristiti i u slučajevima gde je bitna boja poledjine.
Tkanina je gumirana, pa stoga ne propusta vodu u odredjenim količinama, a pored toga ima i dobru postojanost na svetlo. Zbog svojih osobina nalazi primenu u izradi nepromočivih torbi i futrola, nameštaja, platna za kamp stolice, poljske ležaljke i sl.
Od šoteksa se izradjuju i krovne pokrivke za ljuljaške, navlake za sundjere na vanjskim garniturama, strunjačama i sl. Adekvatno će zameniti bilo koju pokrivku u vidu tende, a moze se primeniti i u izradi rolo zavesa.
Šoteks se lako održava suvom ili vlažnom krpom i blagim rastvorom sredstva za čišćenje ili manjim mlazom vode, a svojom niskom cenom postao je dostupan svim potrošačima. Proizveden je u sirini od 150cm i moze se pronaci u paleti od 12 tonova jednobojnih tkanina.

Showing all 11 results

 

UKOLIKO IMATE BILO KAKVA PITANJA

POZOVITE NAS: 064/365-0138 I VEĆ DANAS KUPITE NOVI LAZY BAG