O lazy bagu

lazy bag

U Lazy Bag fotelji može vrlo udobno da se sedi, obzirom da je punjena sitnim stiroporom koji se oblikuje prema telu prateći Vaše pokrete.

Naše Lazy Bag fotelje su do 2/3 ispunjene stiroporom i prave se od vodootpornog materijala koji je lak za održavanje. Lazy bag se održava suvom ili vlažnom krpom i blagim rastvorom sredstva za čišćenje. Po potrebi stiropor mozete izvaditi i lazy bag oprati.

Materijal je vodootporan i otporan na sunce tako da je naš lazy bag idealan za terasu i dvoriste.

Kako je nastao Lazy Bag…

Dizajniran 1969 god. od strane italijanske kompanije pod nazivom Zanotta, lazy bag je postao svetski priznat deo nameštaja . Originalni lazy bag se zvao „il Sacco“, i bio je kruškastog oblika, napravljen od kože i napunjen stiroporom. Isti takav lazy bag se i danas proizvodi samo od razlicitih materijala. Piero Gatti , Cezare Paolini i Franko Teodoro se smatraju za originalne dizajnere u Zanotta-i , navodno su prvobitno primetili da zaposleni mogu da sede na napunjenim vrećama za vreme pauze.

Nova fotelja je postala veoma popularna zato sto je mogla da se oblikuje prema osobi koja sedi u njoj. Lazy bag, tada poznat pod imenom Sacco, je postao veoma popularan ’70-ih god. zato što je oslikavao opušten društveni život tog perioda.

Iako nije potvrdjeno, glasina je da je lazy bag zapravo slučajno otkriven. Naime, u fabrici stiropora su radnici sakupili ostatke koje su imali iz proizvodnje i stavili ih u platnenu vreću.

Sve naše ponude vreća za sedenje možete potražiti preko naslovne stranice: Lazy bag

 

UKOLIKO IMATE BILO KAKVA PITANJA

POZOVITE NAS: 064/365-0138 I VEĆ DANAS KUPITE NOVI LAZY BAG