Utorkom besplatna dostava za Novi Sad.

O Lazy Bagu

U Lazy Bag fotelji može vrlo udobno da se sedi, obzirom da je punjena sitnim stiroporom koji se oblikuje prema telu prateći Vaše pokrete.

Naše Lazy Bag fotelje su do 2/3 ispunjene stiroporom i prave se od vodootpornog materijala koji je lak za održavanje. Lazy bag se održava suvom ili vlažnom krpom i blagim rastvorom sredstva za čišćenje.

Materijal je vodootporan tako da je naš lazy bag idealan za terasu i dvoriste.

Naše Lazy Bag-ove izrađujemo sa duplim dnom, odnosno sa dva rajsferšlusa na dnu a zbog bezbednosti za decu i sigurnosti za roditelje. Takođe kod naših Lazy Bag-ova metalni kizači na oba rajsferšlusa nemaju potezač zbog bezbednosti za decu, odnosno da deca ne mogu da otvaraju dno Lazy Bag-a. Veliki Lazy Bag izrađujemo sa dodatnom čičak trakom na otvoru kod dna i ona daje dodatnu bezbednost za decu.

Ovaj otvor na dnu Lazy Bag-a je neophodan kako bi se kroz njega vremenom Lazy Bag mogao dopunjavati sa granulatom stiropora.

Kako je nastao Lazy Bag…

Dizajniran 1969 god. od strane italijanske kompanije pod nazivom Zanotta, lazy bag je postao svetski priznat deo nameštaja . Originalni lazy bag se zvao „il Sacco“, i bio je kruškastog oblika, napravljen od kože i napunjen stiroporom. Isti takav lazy bag se i danas proizvodi samo od razlicitih materijala. Piero Gatti , Cezare Paolini i Franko Teodoro se smatraju za originalne dizajnere u Zanotta-i , navodno su prvobitno primetili da zaposleni mogu da sede na napunjenim vrećama za vreme pauze.

Nova fotelja je postala veoma popularna zato sto je mogla da se oblikuje prema osobi koja sedi u njoj. Lazy bag, tada poznat pod imenom Sacco, je postao veoma popularan ’70-ih god. zato što je oslikavao opušten društveni život tog perioda.

Iako nije potvrdjeno, glasina je da je lazy bag zapravo slučajno otkriven. Naime, u fabrici stiropora su radnici sakupili ostatke koje su imali iz proizvodnje i stavili ih u platnenu vreću.

Sve naše ponude vreća za sedenje možete potražiti preko naslovne stranice: Lazy bag

Call Now Button